A proč ne Hitachi? Jsou to jediný disky, který mě nikdy nezradily. A ne nadarmo se používají i v serverech, ve výborném poměru kombinují rychlost, tichost a spolehlivost s důrazem hlavně na to poslední. V PC mám disk od Seagate, určený do serverů s diskových polí (řada ES) a byl už 2x na reklamaci za 3 roky, k tomu mám Hitachi stejného staří s rozdílem měsíce ve prospěch Hitachi, ten neodešel nikdy a je to naprosto běžná spotřební řada a je tišší a mnohem spolehlivější, jen má o něco menší přenosové rychlosti, ale opravdu nepatrně. Navíc mám jejich spolehlivost ověřenou od přátel, co mají servery a disková pole na starost v rámci svojí práce. Spolehlivost Hitachi už jen podtrhává, že tyto disky používají i velké a významné firmy na poli hlavně podnikových řešení, například Dell.
Jinak bych do NB volil 5400rpm z důvodu, že rychlost tam není tolik potřeba, naopak ale alespoň já od NB vyžaduji zvýšenou odolnost proti otřesům a tichý provoz, v čemž je lepší disk s 5400RPM.
Pokud máte někdo negativní zkušenost s Hitachi, sem s ní, ještě jsem o ní neslyšel a na druhou stranu je to i mně podezřelý.

resumé: Vzal bych disk 5400rpm od Hitachi, jen bych kouknul na počet ploten, kvůli hlučnosti, klidně bych v rámci tohoto oželil několik GB.